100 γραμ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι
150 ml γάλα
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
Υλικά για το γλάσο
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
15 ml χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο της 180 C στον αέρα, στην κανατά αναμείξεως 1λ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και τον μπέικιν πάουντερ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο της 180 C στον αέρα, στην κανατά αναμείξεως 1λ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και τον μπέικιν πάουντερ.
Χρησιμοποιώντας τον τρίφτη από το κιτ κουζίνας, παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε μαζί με το γάλα, το αυγό και το λάδι στο μίνι σέικερ 350 ml.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μίνι σέικερ στην κανάτα αναμείξεως και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα μέχρι να σφίξει το μείγμα, καλό είναι να μην το ανακατέψουμε για πολλή ώρα καθώς το μείγμα θα αρχίσει να κολλάει.
Τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης για ντόνατς σε μία κρύα σχάρα και αδειάζουμε ισόποσα το μείγμα σε κάθε θήκη, ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας με τον αναδευτήρα τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλί μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό και ρευστό μείγμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκάλι ακόμα.
Με το νέο πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τα ντόνατς με το γλάσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα ντόνατς με επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού