• 130ml γάλα
• 100γρ. κρέμα κάστανο
• 100γρ. αλεύρι
• 5ml μπέικιν πάουντερ
• 25γρ. ζάχαρη
• 60γρ. βούτυρο
• 10ml ρούμι (προεραιτικά)
• 1 πρέζα αλάτι
Στο Μίντιουμ Μπωλ 4,5λ. προσθέτουμε τους κρόκους, το
τη ζάχαρη, το αλάτι και το ρούμι και ανακατεύουμε με τον
Αναδευτήρα. Λιώνουμε στην Κατσαρόλα 2,8λ. το βούτυρο
και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Στο Σπίντυ Σεφ χτυπάμε
τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα
προσθέτουμε στο μείγμα αναμειγνύοντας ελαφρά με την
Σπάτουλα Σιλικόνης.
Γεμίζουμε 2 Φόρμες Σιλικόνης για Βάφλες με το μείγμα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους
220° C για 10’. Έπειτα ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε το
ψήσιμο στον αέρα για άλλα 3-4’ ώστε να ροδίσουν και από
την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε με σαντιγύ, παγωτό, σοκολάτα,
μαρμελάδα κ.α.